Πολλές εταιρείες στις μέρες μας, βασίζονται δυστυχώς στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi που τους προσφέρει το modem/router του παρόχου τους (πχ. ΟΤΕ). Τα ασύρματα αυτά έχουν σχεδιαστεί κυρίως για οικιακούς χρήστες και όχι για επιχειρήσεις που πρέπει να φιλοξενούν εκατοντάδες συσκευές ταυτόχρονα, να υποστηρίζουν όλη την ταχύτητα του Internet για την οποία πληρώνουν (πχ 200mbit), να έχουν πολλαπλά SSID με VLANs και φυσικά… προστασία. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά…

unifi access point

Αναλαμβάνουμε εγκαταστάσεις & συντήρηση δικτύων.
Καλέστε μας σήμερα στο 211 8000 220


Γρηγορότερες Ταχύτητες

Αναβαθμίζοντας τα access points σας, αναβαθμίζεται και το Wi-Fi σας. Τα νέα επαγγελματικά access points όπως αυτά της Ubiquiti (UniFi), υποστηρίζουν τα νέα πρωτόκολλα 802.11ac. Αποκτήστε δυνατότητες όπως Airtime Fairness, Spectral Analysis και φυσικά αυτόματη μεταφορά των συσκευών σε 5GHz δίκτυο, όταν αυτές το υποστηρίζουν.

Μεγαλύτερη Απόδοση

Τα Access Point που βασίζονται κυρίως στα 2.4GHz, έχουν ως βασικό στόχο να καλύψουν όσο μεγαλύτερη απόσταση μπορούν. Αυτό σημαίνει ότι δεν εστιάζουν στην ταχύτητα ούτε στον αριθμό ασύρματων συσκευών που μπορούν να εξυπηρετήσουν. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μιάς και οι περισσότερες συσκευές εκπέμπουν στα 2.4GHz, τόσα περισσότερα παράσιτα και προβλήματα θα έχετε από γειτονικές συσκευές, προβλήματα που θα μεταφράζονται ως “αποσυνδέσεις”, “αργό internet”, “μία πιάνει, μία δεν πιάνει”.

Τα access point που λειτουργούν και στα 5GHz, όχι μόνο δεν έχουν τα παραπάνω προβλήματα, αλλά είναι και πολύ πιο γρήγορα (σχεδόν το διπλάσιο) από ότι αυτά που λειτουργούν στα 2.4GHz.

Συντήρηση & Υποστήριξη

Πολλές επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν ότι τα access points τους (WiFi) μπορεί να αποτελεί μία τεράστια τρύπα ασφαλείας για αυτές. Πέρα από τα κλασσικά (όπως ότι πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον WPA2 προστασία, ή το να μην ορίζεται για κωδικό ο τηλεφωνικός αριθμός), πρέπει να γίνει γνωστό ότι σχεδόν καθημερινά εμφανίζονται νέοι τρόποι για να “χακάρει” κάποιος ένα δίκτυο.

Στην Primesoft προτείνουμε πάντα επαγγελματικές λύσεις όπως τα UniFi της Ubiquiti, όπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνονται και κλείνουν τρύπες ασφαλείας, προσφέρουν φοβερά εργαλεία για παρακολούθηση, εντοπισμό προβλημάτων και εύκολη συντήρηση του δικτύου σας ακόμα και απομακρυσμένα χωρίς την ανάγκη της φυσικής μας παρουσίας στο χώρο σας.

Πρόσβαση σε νέες δυνατότητες

Το WiFi εξελίσσεται συνέχεια και νέες τεχνολογίες όπως Internet of Things (IoT), beacons, Hotspot 2.0, Guest Portals, vLans, κτλ. απαιτούν συγκεκριμένες δυνατότητες από τα access points σας. Αν θέλετε η εταιρεία σας να είναι έτοιμη για όποια σημερινή ή μελλοντική ανάγκη σας παρουσιαστεί, τότε πρέπει το δίκτυο σας να μπορεί να το υποστηρίξει.

Ασφάλεια

Φροντίζουμε τα WiFi access points που παρέχουμε να χρησιμοποιούν τα πιο πρόσφατα ασύρματα πρωτόκολλα και τεχνολογίες με στόχο να προσφέρουν και το μεγαλύτερο επίπεδο ασφαλείας. Η ασφάλεια γίνεται όλο και πιο σημαντική στις μέρες μας, ειδικά σε δημόσια δίκτυα όπως καφετέριες, εστιατόρια και μεγάλες επιχειρήσεις, όπου οι χρήστες θέλουν να γνωρίζουν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι ασφαλή.

Ενιαίο σύστημα διαχείρισης

Το μεγαλύτερο μέρος του δικτυακού εξοπλισμού μίας απλής επιχείρησης δεν έχει κανένα σύστημα διαχείρισης ή ακόμα και αν έχει, είναι μοναδικό για το κάθε ένα. Αυτό σημαίνει πως η όποια αλλαγή πρέπει να γίνει, πρέπει να ρυθμιστεί ξεχωριστά σε κάθε συσκευή και να δοκιμαστεί παράλληλα, απαιτώντας πολλές ώρες υποστήριξης και μεγαλύτερη πιθανότητα λαθών.

Οι δικτυακές μας λύσεις προσφέρουν ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης για όλες τις συσκευές σας. Αυτό σημαίνει ότι οι ενημερώσεις των συσκευών σας, αλλαγές σε κωδικούς, ρυθμίσεις ασφαλείας, καταγραφή συμβάντων, και πολλά άλλα γίνονται εύκολα από μία πλατφόρμα.

δίκτυο UniFi WiFi