Γενικές Πληροφορίες

Μέσω της υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (GSIS), τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες, και τα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα μπορούν να αναζητήσουν βασικές πληροφορίες, προκειμένου να διακριβώσουν τη φορολογική ή την επαγγελματική υπόσταση άλλων νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων ή φορολογουμένων/φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, μέσω αναζήτησης του ΑΦΜ τους.

H υπηρεσία στοχεύει στην καταπολέμηση της έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων από φορολογικά ανύπαρκτα πρόσωπα και παρέχεται κατόπιν γνωμοδότησης της Α.Π.Δ.Π.Χ. (με αριθ. 1/2011) και σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 3842/2010 Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις και το εδάφιο (ι) του άρθρου 17 του ν. 4174/2013 περί Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Βήμα – Βήμα

 1. Πρέπει να ξέρετε τους εταιρικούς κωδικούς σας για το GSIS.gr (αν δεν τους γνωρίζετε, ρωτήστε τον λογιστή σας)
 2. Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην σελίδα της ΓΓΠΣ, όπου θα πρέπει να βάλετε το όνομα του χρήστη και τον κωδικό σας, να πατήσετε Είσοδος και Ενεργοποίηση στην υπηρεσία (όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες)
 1. Κάντε είσοδο στην παρακάτω σελίδα (κάνοντας κλίκ εδώ)
 2. Στην καρτέλα ‘Διαθέσιμες Υπηρεσίες’ πατήστε το κουμπί ‘Δημιουργία Ειδικού Κωδικού’
 3. Στην φόρμα που θα εμφανιστεί, ορίστε στο Κωδικό Εισόδου τουλάχιστον έναν χαρακτήρα και ένα νούμερο. Προτείνουμε να είναι από 6 έως 10 χαρακτήρες και πρέπει να είναι όλα κεφαλαία αγγλικά
 4. Στο Συνθηματικό Χρήστη, προτείνουμε πάλι κεφαλαία αγγλικά 6 έως 10 χαρακτήρες και τουλάχιστον ένα σύμβολο, ένα γράμμα και ένα νούμερο. (Απαγορεύονται τα σύμβολα & % )

Μετά την δημιουργία των κωδικών, χρειάζεστε μία εμπορική εφαρμογής της αρεσκείας σας, ικανή να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της GSIS για την αναζήτηση των στοιχείων με τους κωδικούς σας όπως το PrimeWorks ERP

Οδηγίες σύνδεσης της υπηρεσίας με το PrimeWorks ERP

 1. Αφού κάνετε Σύνδεση, πάτηστε τα Βοηθητικά πάνω δεξιά.
 2. Πατήστε ‘Συντήρηση Εφαρμογής’ και μετά ‘Στοιχεία Εφαρμογής’.
 3. Στην καρτέλα Λοιπά, κάτω κάτω θα δείτε τα πεδία για το TAXIS και το ΓΓΠΣ.
 4. Συμπληρώστε το όνομα χρήστη και το κωδικό χρήστη με τα στοιχεία των κωδικών που δημιουργήσατε στα προηγούμενα βήματα.
 5. Πατήστε ‘Ενημέρωση’ και είσαστε έτοιμοι.
 6. Για δοκιμή της υπηρεσίας, δημιουργήστε μία νέα καρτέλα συναλλασσόμενου και συμπληρώστε ένα εταιρικό ΑΦΜ στο πεδίο ‘ΑΦΜ’.
 7. Πατήστε το κουμπί αναζήτησης δίπλα στο πεδίο ‘ΑΦΜ’.
 8. Αν όλα τα βήματα έχουν γίνει σωστά, θα σας εμφανιστούν αυτόματα οι βασικές πληροφορίες για αυτό το ΑΦΜ στα αντίστοιχα πεδία.
primeworks εμπορική εφαρμογή
ηλεκτρονική τιμολόγηση αναζήτηση αφμ