Τα barcode scanners αποτελούν πλέον ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε επιχείρηση. Είναι πολύ εύκολα στην εγκατάσταση τους (απλώς συνδέστε το καλώδιο usb ή τον ασύρματο αντάπτορα) και είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας, στο λάπτοπ σας, ακόμα και στο android τηλέφωνο σας.

Κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, χρησιμοποιούνται σε ταμεία λιανικής πώλησης με σκοπό ο χρήστης να αναζητά και να καταχωρεί σωστά στο παραστατικό, το είδος που θέλει να αγοράσει ο πελάτης, όπως επίσης και το serial number του είδους για μελλοντική χρήση. Φυσικά η χρήση τους δεν σταματάει εκεί, εφόσον όσες εταιρείες θέλουν την καλύτερη δυνατή οργάνωση στην αποθήκη τους, τα χρησιμοποιούν για παραλαβές, αποστολές, picking, ανάγνωση voucher, απογραφές και πολλά άλλα.

barcode scanner


Πρίν αγοράσετε ένα barcode scanner

Για την καλύτερη επιλογή ενός scanner θα πρέπει να γνωρίζετε πρώτα τις ανάγκες σας και να μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήματα όπως:

  • Τι είδους barcode κωδικούς πρέπει να διαβάζουμε (1D ή 2D);

  • Τα είδη προς πώληση έχουν μεγάλα ή μικρά κουτιά; Πρέπει το scanner να είναι ενσύρματο ή ασύρματο;

  • Το περιβάλλον εργασίας που θα χρησιμοποιείται το scanner, αφορά χρήση γραφείου, αποθήκης, βιομηχανικό περιβάλλον (πρέπει να είναι ανθεκτικό);

Τι είναι το 1D και ποιά η διαφορά με το 2D;

Ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες κατά την επιλογή ενός scanner, είναι ο τρόπος ανάγνωσης του και της ταχύτητας αυτής.

Laser – 1D

Το πιο γνωστό είδος σαρωτή. Χρησιμοποιεί μια κόκκινη δίοδο laser για να διαβάσει την ανάκλαση των ασπρόμαυρων χώρων σε ένα barcode. Οι σαρωτές laser, μπορούν και διαβάζουν μόνο το standard γραμμικό κώδικα (1D), παρόλα αυτά αποτελούν τον πιο αποδοτικό τύπο scanner. Διαβάζουν σε απόσταση από λίγα cm έως 50-60cm , ανάλογα με το μέγεθος του γραμμωτού κώδικα.

Υπάρχουν 2 τύποι Laser ανάγνωσης:

2D Area Images